Over ons


Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Na het overlijden van mijn laatste newfoundlander, dacht ik dat ik zou moeten leren zonder hond door het leven te gaan.  Immers, Michiel had nog nooit een eigen hond gehad en vond het maar een beetje gedoe... net schone kleren aan en dan kwam die knuffelbeer weer om de boel vies te maken.

 Toch begreep Michiel goed dat ik heel veel moeite zou hebben om geen newfoundlander om mij heen te hebben en dus zei hij met liefde: Ik wil wel weer een newfoundlander.. Maar dan een wit zwarte, een reu en hij heet Dirk.. Hij hoopte dat ik dan nee zou zeggen, immers een reu wilde ik niet, want ik dacht dat is lastig met mijn trimsalon, waar meerdere reuen kwamen. En wit zwart wilde ik al helemaal niet... opgevoed door mijn vader die al in 1948 zijn eerste zwarte newfoundlanders had. Bruin was al een hele uitstap.. 

Binnen 2 weken reden we terug uit Duitsland, met een wit zwarte Reu en we noemden hem Dirk. Ute en Wilfried Kuhnen van Neska Polita's waren zo lief om ons Fumagalli toe te vertrouwen. Omgedoopt tot Dirk. 

Alles wat de moeite waard is, is niet makkelijk...Met Dirk is dit anders.. Dirk deed van begin af aan zijn best voor ons. En ook voor Michiel, die nog niet eerder een hond had opgevoed, ging het allemaal natuurlijk en zonder enige stress. 

Ute en Wilfried kwamen langs om de stamboom te brengen en waren verrukt zoals Dirk zich ontwikkelde. Ze haalden ons over om te gaan showen, iets wat we  nog nooit hadden gedaan. Michiel pakte het met enthousiasme op. En zijn eerste show werd meteen gewonnen en best in show 3 van de puppy's. Dat succes nodigde uit om door te gaan. En Michiel en Dirk deden het goed in Nederland. Ze wonnen enorm veel wedstrijden en al met 27 maanden (jongste leeftijd dat het mogelijk is) werd Dirk Nederlands Kampioen. En zo rolden we van het een in het ander. Show's, Waterwerk en zelfs Doggy Dance. Dirk vindt alles leuk, zolang hij maar met ons mag werken en spelen. Hij leert makkelijk en maakt veel grapjes waarmee hij zijn naam Fumagalli eer aan doet.

Michiel bedacht dat het wel eens leuk zou zijn om een nestje te krijgen. Eeeeeh, dan hebben we toch echt de verkeerde hond in huis gehaald? Een teefje zou beter zijn. En dat was een goed idee. Op advies en met hulp van Ute werd er een kennel uitgezocht. En Sophie was zo lief om ons een prachtig en karaktervol teefje te gunnen. En zo kwam Lieke in ons midden. 

Lieke en Dirk gaan altijd met ons mee. Naar de boot, op vakantie, mee klimmen in de bergen en klimhallen, gewoon naar een terrasje, waar ze onder tafel verdwijnen en als we weggaan mensen verbaasd opkijken...
Ze zijn onze maatjes en we hopen nog vele grapjes en avonturen met ze mee te maken.